Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

Rebranding
Packaging
Design
Brand logo

Και, πάνω που σκέφτεσαι ότι τα μεγάλα brands απολαμβάνουν μακάρια τη θέση τους στην κορυφή, επιβεβαιώνεται ότι όχι μόνο δεν εφησυχάζουν, αλλά παίρνουν και μεγάλα ρίσκα. Απόδειξη, το νέο face lift της Fanta, του δεύτερου γηραιότερου brand της The Coca-Cola Company. Ένα fun brand με μεγάλη απήχηση στο νεανικό κοινό ― που, φυσικά, επιθυμεί να την κάνει ακόμα μεγαλύτερη.

Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

Το προηγούμενο logo της Fanta το θυμόμαστε όλοι. Αναλύοντάς το σχεδιαστικά, βλέπουμε ότι ήταν στρουμπουλό και ζουμερό, γλυκούλι και χαριτωμένο. Το μπλε χρώμα έχει ήδη αποδειχθεί ότι, για το συγκεκριμένο brand, δούλεψε σαν μαγεία, καθώς συνολικά, μαζί με την υπόλοιπη παλέτα χρωμάτων, έδινε την αίσθηση της νόστιμης δροσιάς στον καταναλωτή και μια πολύ δυνατή ταυτότητα στη μάρκα. Στρόγγυλο σαν μπουρμπουλήθρα, ήταν ένα πολύ επιτυχημένο καταναλωτικό λογότυπο, πραγματικά. Δεν ήταν ούτε κατά διάνοια παρωχημένο, δεν υπήρχε προφανής λόγος να επανασχεδιαστεί. Ή μήπως υπήρχε;

Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

Για να δούμε τώρα το καινούριο λογότυπο της Fanta. Πιο αυστηρό πλέον, πιο δυναμικό και πιο απόλυτο, χωρίς ωστόσο να αλλάζει σημαντικά η γενική του δομή (παραμένει στην ίδια μπουρμπουλήθρα). Όμως, ενώ η παλέτα των χρωμάτων μπλε-λευκό έμεινε αμετάβλητη (πάγιος κανόνας σε rebranding projects), προσέξατε ότι τα γράμματα είναι πλέον λευκά και όχι μπλε; Είναι μια στρατηγική αλλαγή, ώστε η λέξη Fanta να αποτελεί τη μοναδική απάντηση στη δίψα. Πρωτοκαθεδρία. Κοιτάξτε τα δύο μπουκάλια μαζί, μισοκλείνοντας τα μάτια σας, και θα καταλάβετε τι εννοώ…

Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

Αυτό, όμως, που είναι πολύ ενδιαφέρον, είναι το κρυμμένο χαμογελάκι μέσα στο logo. Το είδατε; Μέσα στο τελευταίο άλφα; Ναι! Ένα μικρό σχεδιαστικό τρικ που επικοινωνεί μεγάλη εξυπνάδα, χιούμορ, fun! Έτσι απλά. (Δείτε τώρα και μια δική μας έξυπνη ιδέα, φυτεμένη μέσα σε ένα logo).

Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

Ασφαλώς, εκτός από το logo, άλλαξε και όλη η εμφάνιση του μπουκαλιού. Νέος σχεδιασμός, νέα δυναμική, ξεχωρίζει στο ψυγείο, προβοκατόρικο, θέλεις πραγματικά να το ζουλήξεις.

Φρεσκοστυμμένο …rebranding από τη Fanta!

«Αυτή η χρονιά θέλουμε να είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Fanta, με ένα φρέσκο look, μέσα και έξω», εξηγεί ο marketing director, Aedamar Howlett. Εξάλλου, τον Μάιο, το brand ετοιμάζεται να λανσάρει νέα συνταγή με μειωμένη ζάχαρη κατά ένα τρίτο. Τι σημαίνουν όλα αυτά; New stuff! Ορόσημο! Επέτειος! Ή, αλλιώς, αφορμή για …ντόρο! Ήδη έχουν ξεκινήσει και οι νέες τηλεοπτικές διαφημίσεις. It’s fanta time!

[→ Rebranding: Δείτε πώς δώσαμε νέα πνοή στο brand της Κλινικής Άγιος Λουκάς]

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us