Η δύναμη της επαγγελματικής φωτογράφισης στο χτίσιμο του brand σας

Content marketing
Digital branding
Brand story
Design

Εάν ο στόχος σας είναι η αναγνωρισιμότητα του brand σας, τότε η εικόνα σας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να φροντίσετε.

Σκεφτείτε αυτό:

Το brand είναι η προσωπικότητα της επιχείρησής σας. Ποια είναι η εικόνα που βλέπουν οι καταναλωτές, όταν βλέπουν το brand σας για πρώτη φορά;

Όπως συμβαίνει και στην καθημερινότητά σας, όταν συναντάτε έναν άνθρωπο σχηματίζετε μία πρώτη εντύπωση από την εικόνα του ―πριν καν μιλήσετε μαζί του― έτσι συμβαίνει και στο brand σας. Οι καταναλωτές που έρχονται σε επαφή μαζί σας, σχηματίζουν τη γνώμη τους για το brand πριν καλά-καλά δούνε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες σας ή το περιεχόμενο που έχετε να τους προσφέρετε. Έτσι, λοιπόν, είτε δούνε για πρώτη φορά το website σας, την επαγγελματική σας κάρτα, ένα εταιρικό έντυπο, τη συσκευασία των προϊόντων σας, τα social media, αποκτούν μία εικόνα στο μυαλό τους για το ποια είναι η επιχείρησή σας.

Το θέμα είναι τι ακριβώς εικόνα σχηματίζουν τελικά; Αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα;

[Διαβάστε επίσης: Στην επιχειρηματικότητα, η πρώτη εντύπωση μετράει]

Τη σωστή εικόνα, βέβαια, δεν την χρειάζεστε μόνο για να κάνετε την άμεση πώληση, αλλά για να χτίσετε φήμη και να καθιερωθεί η επιχείρησή σας ως πρότυπο. Η εικόνα έχει τόσο μεγάλη δύναμη στο να αναδειχθεί η φωνή του brand, που μόνο το λογότυπο δεν αρκεί. Η επαγγελματική φωτογράφιση αποτελεί μονόδρομο, πλέον, για την επιχείρησή σας.

Η επαγγελματική φωτογράφιση βοηθάει στο χτίσιμο του brand σας.

Πολλοί ιδιοκτήτες εταιρειών σκέφτονται και ξανασκέφτονται το σενάριο της φωτογράφισης. Μερικοί αρκούνται σε έτοιμες ―αγορασμένες― φωτογραφίες ή ζητούν από τους υπαλλήλους τους να τραβήξουν μερικές λήψεις των προϊόντων ή του χώρου τους. Και, ενώ είναι απόλυτα σεβαστό να σκέφτονται τα έξοδα της επιχείρησης, είναι πιο σημαντικό να συνειδητοποιήσουν ότι οι επαγγελματικές φωτογραφίες είναι μία απαραίτητη επένδυση για το brand τους. Η επιχείρηση θα ωφεληθεί τόσο από την αναγνώριση, όσο και από την αλληλεπίδραση των καταναλωτών.

Η δύναμη της επαγγελματικής φωτογράφισης στο χτίσιμο του brand σας
Project: Laurence | Photographer: Voula Goti, The F Studio

Η δύναμη της επαγγελματικής φωτογράφισης στο χτίσιμο του brand σας
Project: Matamis | Photographer: Voula Goti, The F Studio

Η δύναμη της επαγγελματικής φωτογράφισης στο χτίσιμο του brand σας
Project: Loco Grill | Photographer: Andreas Sfiridis

1. Η ποιότητα των επαγγελματικών εικόνων είναι ασύγκριτη

Όσο υψηλή ποιότητα και να έχει το smartphone σας, τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ποιότητα που δίνουν επαγγελματίες φωτογράφοι.Τα εργαλεία που χρησιμοποιούν σας εξασφαλίζουν υψηλής ποιότητας εικόνες που προσφέρουν ξεχωριστό ύφος, σύνθεση και οπτική. Άλλωστε, ο σκοπός σας είναι να δείξετε στους καταναλωτές την ποιότητα και τη μοναδικότητα του brand σας. Αυτό, οι σωστές φωτογραφίες θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε σίγουρα.

2. Έτσι εκφράζεται σωστά το brand σας

Ο καταναλωτής, βλέποντας μία φωτογραφία, επεξεργάζεται άμεσα τις πληροφορίες που προσπαθεί να του δώσει. Όσο πιο αυθεντικές και αντιπροσωπευτικές, τόσο πιο αποτελεσματικές. Το στυλ των φωτογραφιών σας πρέπει να έχει συνέπεια και να παρουσιαστεί σε όλα τα κανάλια του marketing που χρησιμοποιείτε. Ωραίες και οι αγορασμένες φωτογραφίες από φωτοτράπεζες, αλλά δεν είναι αυθεντικές, επειδή, πολύ απλά, δεν εμφανίζουν το δικό σας προϊόν.

3. Η επαγγελματική λήψη δημιουργεί τις εικόνες που θέλετε

Εσείς, ο φωτογράφος και ο διαφημιστής σας, μπορείτε να καθίσετε και να συζητήσετε τους στόχους της φωτογράφισης. Ο φωτογράφος, θα καταλήξει στη συνέχεια, σε μια ιδέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας, και οι εικόνες που θα λάβετε είναι αυτές ακριβώς που θα χρησιμοποιηθούν στις διαφημιστικές σας καμπάνιες και την προβολή του brand σας.

Μπορεί, λοιπόν, να θεωρείτε σημαντικό κόστος την επαγγελματική φωτογράφιση, ωστόσο δεν είναι κόστος, αλλά απαραίτητη επένδυση για να οδηγηθούν όλες οι διαφημιστικές σας ενέργειες σε επιτυχημένες πωλήσεις, σε επαναλαμβανόμενες αγορές και στα κέρδη που επιθυμείτε. Θα αποκτήσετε την αναγνώριση ως ένα καταξιωμένο brand, πιστό στην εικόνα του, το οποίο φωνάζει το “ποια είναι η επιχείρηση” και γιατί αξίζει η κάθε αγορά από αυτήν.

Εφόσον πραγματικά ενδιαφέρεστε για το brand σας, βοηθήστε το να δείξει την προσωπικότητά του μέσα από επαγγελματικές, αυθεντικές και αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες. Δείξτε τον πραγματικό χαρακτήρα του brand σας!

Back to blog

Δεν μιλάμε μόνο, πράττουμε κιόλας

Work with us

Brand Strategy Session

Συνεδρία στρατηγικής με θέμα το brand σας

Μάθετε πώς

Rebrand now, from chaos to clarity™

Work with us